Villasukkamme ja villan ominaisuuksista

Helsingin Villasukkatehtaalla valmistetaan hyvin istuvia ja lämmittäviä villasukkia, kunnioittaen perinteitä, suomalaista työtä ja työntekijöitä. Villasukat valmistetaan kovaa kulutusta kestävästä karstavillalangasta, jossa on 70 % lampaanvillaa ja 30 % biohajoavaa polyamidia.

Polyamidi tekee villasukasta kestävän, mutta perinteisen polyamidin aiheuttaman ympäristökuorman vuoksi Helsingin Villasukkatehtaalla on vuoden 2021 alusta siirrytty ekologisen Amni Soul Eco® -materiaalin käyttöön. Amni Soul Eco® on vastuullisesti valmistettu, täysin kierrätettävä ja 3-5 vuodessa biomassaksi hajoava materiaali, jonka ominaisuudet vastaavat perinteistä polyamidia. Materiaalilla on Öko-Tex® -standardi 100 1 -luokan sertifikaatti, eli villasukka on paitsi pehmeä, myös turvallinen ihoa vasten käytettynä vauvasta vaariin.

Villasukissa käytettävä villa on eettisesti tuotettua uusiseelantilaista lampaanvillaa (mulesing-free) sekä noin 10% suomalaista lampaanvillaa. Villa pestään ja käsitellään Iso-Britanniassa, josta se matkaa paaleina Pirtin Kehräämölle Jämsään, jossa siihen sekoitetaan biohajoava polyamidi ja kehrätään langaksi. Villasukat valmistetaan alusta loppuun asti Helsingissä. Perinteisten harmaiden villasukkien lisäksi valikoimassamme on yhdeksässä kauniissa ja tunnelmallisessa sävyssä olevaa villasukkaa, jotka on värjätty PMK-värjäämössä Kyröskoskella.

Jokainen tehtaalta lähtevä villasukkapari tarkistetaan työntekijöidemme toimesta yksitellen, sillä korkea ja tasainen laatu on yritykselle kunnia-asia. Suomalaisesta työstä tehtaalle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Villa on erittäin hygroskooppinen eläinkuitu – se voi imeä jopa 30-40% painostaan kosteutta tuntumatta märältä. Sitoessaan kosteutta villa vapauttaa lämpöä. Tästä sekä villan luontaisesta lämmöneristyskyvystä johtuu perinteisten karstavillasukkien erinomainen lämpimyys sekä hengittävyys.

Villasukka - Helsingin Villasukkatehdas

Villasukkiemme käyttökestävyyttä parantavat myös vahvistettu kärki ja kantapää.

Hyvän istuvuuden takaavat varren 3×1 rib -neulos ja kiristämätön 1×1 resori sukan suussa.

 

Verkkokaupastamme löydät kaikki villasukkamme !

Käsityötä rakastavina arvostamme suuresti myös kotona neulottuja villasukkia. Mikäli haluat itse neuloa villasukat vahvennetulla kantapäällä, löydät kätevät neuleohjeet Novitan sivuilta:

www.novitaknits.com/fi/fi/tutorials/villasukan-neulominen

 

Lisätietoa villasta ja villasukista löydät seuraavilta alasivuilta:

Villasukka | Helsingin Villasukkatehdas
Villasukka | Helsingin Villasukkatehdas
Villasukka | Helsingin Villasukkatehdas