fbpx

Villasukkamme ja villan ominaisuuksista

Helsingin Villasukkatehtaalla valmistetaan hyvin istuvia ja lämmittäviä villasukkia, kunnioittaen perinteitä, suomalaista työtä ja työntekijöitä. Villasukat valmistetaan kovaa kulutusta kestävästä karstavillalangasta, jossa on 70 % lampaanvillaa ja 30 % polyamidia.

Villasukissa käytettävä villa on eettisesti tuotettua uusiseelantilaista lampaanvillaa (mulesing-free) sekä noin 10% suomalaista lampaanvillaa. Villa pestään ja käsitellään Iso-Britanniassa, josta se matkaa paaleina Pirtin Kehräämölle Jämsään, jossa siihen sekoitetaan polyamidi ja kehrätään langaksi. Villasukat valmistetaan alusta loppuun asti Helsingissä. Perinteisten harmaiden villasukkien lisäksi valikoimassamme on yhdeksässä kauniissa ja tunnelmallisessa sävyssä olevaa villasukkaa, jotka on värjätty PMK-värjäämössä Kyröskoskella.

Polyamidia lisäämällä parannamme langan hankauslujuutta eli villasukka on näin kestävämpi.

Jokainen tehtaalta lähtevä villasukkapari tarkistetaan työntekijöidemme toimesta yksitellen, sillä korkea ja tasainen laatu on yritykselle kunnia-asia. Suomalaisesta työstä tehtaalle on myönnetty Avainlippu-merkki.

Villa on erittäin hygroskooppinen eläinkuitu – se voi imeä jopa 30-40% painostaan kosteutta tuntumatta märältä. Sitoessaan kosteutta villa vapauttaa lämpöä. Tästä sekä villan luontaisesta lämmöneristyskyvystä johtuu perinteisten karstavillasukkien erinomainen lämpimyys sekä hengittävyys.

Villasukkiemme käyttökestävyyttä parantavat myös vahvistettu kärki ja kantapää.

Hyvän istuvuuden takaavat varren 3×1 rib -neulos ja kiristämätön 1×1 resori sukan suussa.